Försäkringskassan och deras läkare....

Försäkringskassan är ett ämne som kommer att dyka upp ofta i min blogg. Eftersom mitt liv ligger i deras händer är det naturligt för mig att ofta tänka på dom, läsa om dom och vara rädd för dom.

Aftonbladet har varit duktiga på senare tid med att rikta ficklamporna mot FK:
Aftonbladet: "Försäkringsläkare bestämmer om du är sjuk - utan att träffa dig"

Jag har inte så mycket att säga om den artikeln som jag inte redan sagt förr, jag vill bara att de som snubblar in här på annat sätt ska ta del av den, för den får mig att må illa. En artikel som i alla fall låter som att det ska ske en positiv förändring är denna:
Aftonbladet: "Tar man bort försäkringsläkarna klättrar sjuktalen"

Försäkringskassan ska alltså mer eller mindre göra sig av med sina skumma läkare och istället ägna tid åt att informera läkare om hur reglerna ser ut så att det kommer in korrekta bedömningar från patientens egna läkare, dvs en yrkesman som känner till patientens sjukhistoria och situation i ens törre vidd än några kortfattade ord på ett papper. Det kommer att spara massor av pengar för FK i längden eftersom de då kan halvera sitt antal försäkringsläkare, och tur är väl det, annars skulle de aldrig göra någon förändring.....

Ärligt talat tycker jag inte att läkare ska behöva informeras om hur reglerna för FK ser ut. Jag anser inte att det har någon som helst vikt när man avgör om en person är handikappad eller inte. En läkare ser väl själv med egna ögon om ens patient är arbetsför eller inte?

En sak de verkar oroa sig för är att sjuktalen kommer att öka, men det är väl självklart att det kommer att öka! När människor faktiskt får korrekt bedömning och får hjälpen de har rätt till istället för att tvingas arbeta under orimliga krav som i artiklarna i Aftonbladet för några dagar sedan. Dessutom, om det kommer att sparas så oerhört mycket pengar på att halvera antalet försäkringsläkare, kanske det går på jämnt ut i slutändan?

Det är bra att det är så mycket uppmärksamhet kring FK i media idag. Dålig PR tvingar myndigheten att agera, så fram för mer artiklar och inslag om vårat dysfunktionella FK!

Kommentarer
Postat av: bella

jag tycker det är ärligt meed kärleken den är så jävla viktgigt för oss :) tycker inte ni det ? :)

2008-03-16 @ 11:45:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0